Elektrisch epileren en IPL-behandelingen

Ongewenste haargroei is in het dagelijkse leven voor veel mensen een groot probleem. Er zijn 2 manieren om ongewenste haargroei tegen te gaan op de lange termijn, d.w.z een aanzienlijke vermindering van haargroei op ongewenste plaatsen zoals bovenlip/kin/ bikinilijn/oksels/benen.

 

IPL ( Intense Pulsed Light) – System

 

Wat is IPL?

IPL is de afkorting voor Intense Pulse Light. Het is een sterke lichtbundel van een krachtige Xenonlamp met een specifieke golflengte.

De energie van deze lichtbundel wordt opgenomen door het pigment van het haar of de huid. Afhankelijk van de golflengte heeft de IPL specifieke werking en toepassingen.

De IPL behandeling is nagenoeg pijnloos (alsof er een elastiekje tegen de huid aan tikt) en heeft geen negatieve bijwerkingen.

 

Hoe werkt de IPL flits?


Bij ontharing

De lichtflits (energie) wordt door het pigment in de haar naar binnen geleid en vernietigt hierbij het follikel, beter bekend als het haarzakje. Na enkele dagen tot weken zal de haar uitvallen en het groeiproces van het haar zichtbaar vertragen en in een aantal gevallen vernietigen.

(Elke 4-6 weken, resultaten zichtbaar na 6 – 9 behandelingen) U kunt tot 70% resultaat behalen. Dit is echter wel afhankelijk van de dikte van de haar, en hoe u op de behandelingen reageert.

Na enige maanden of jaren, of bij hormonale veranderingen (langere periodes van stress, overgang, zwangerschap, etc.) in het lichaam kunnen er haren terugkeren. Dit is met geen enkele methode te voorkomen en gebeurt niet bij iedereen. Op dat moment kan er bepaald worden hoe deze haren te verwijderen (harsen, scheren, flitsen, elektrisch ontharen). Ter voorkoming hiervan is het aan te raden om bij de eerste tekenen van terugkerend haar OF elke 6 - 12 maanden een “onderhoud” van de onthaarde huid te doen. Dit houdt in dat er 1 of 2 flits sessies gedaan worden in dat gebied. Zo voorkom je volledige groei van het haar dat is terug gekeerd.

Kan iedereen met deze methode behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Mensen met een zeer donker getinte huid kunnen niet behandeld worden. Het vele pigment in de huid remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de haarfollikels en er kan een verbranding van de huid optreden.

 

Elektrisch Ontharen

Bij Elektrische epilatie wordt er een miniscuul naaldje in het haarzakje geschoven. Door middel van een stroomstootje laat de haar los uit de follikel en groeit nagenoeg niet meer terug. Deze methode is uitermate geschikt voor mensen met witte/ grijze en blonde haren. Ook wordt deze methode vaak ingezet om een extra nabehandeling te geven na bijvoorbeeld Laser of IPL behandelingen. De gebieden die we goed met deze methode kunnen behandelen zijn de bovenlip en de kin.


Voor verdere informatie of prijzen kunt U ons bellen of een e-mail sturen.

 

Behandelingen in het gezicht worden veelal vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties.

Aanmelden

Contactgegevens

Wij zijn gevestigd op:

Brinkstraat 8

6721 WV Bennekom

Telefoon: 0318-417831

 

Plan uw route

Stuur ons een e-mail